Vakıf Katılım
Vakıf Katılım Bankası AŞ, BDDK tarafından 2015 yılında resmi gazetede yayınlanan kuruluş iznin ardından anonim şirket olarak kurulan bir bankadır. Daha sonra 2016 yılına gelindiğinde yine BDDK tarafından verilen faaliyet iznini almıştır. Vakıf Katılım Bankası’nın sahip olduğu sermaye, Vakıflar Genel Müdürlüğü, I.Mahmut Vakfı, II.Bayezid Vakfı, II.Mahmut Vakfı ve Murat Paşa Vakfı tarafından karşılanmıştır. Böylece Vakıf Katılım Bankası kurulmak için gereken sermayeye sahip olmuştur.
Vakıf Katılım Bankası Kariyer Yönetimi Hakkında
Vakıf Katılım, yöneticilerini bünyesi dahilinde eğitimlerle yetiştirmekte böylece kariyer ve gelişimlerine özen göstererek profesyonel bir kadroya sahip olmaktadır. Çalışanlarının yalnızca mesleki değil aynı zamanda kişisel gelişimine de özen gösteren banka bu sayede yalnızca müşterilerinin değil çalışanlarının da memnuniyetini kazanmayı başarıyor. Banka içerisinde yer alan her pozisyonda ki görevlilerin ilgi alanlarına ve yetkinliklerine uygun olacak şekilde sınıf içi eğitim, konferans, e- eğitim ve seminerler düzenliyor.
Çalışanlarının mutlu ve hobileri olan kişiler olması daha çok çalışmaları ve müşterilere karşı daha ilgili olmaları anlamına geliyor. Çalışanlarının memnun ederek müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlayan Vakıf Katılım’ın doğru bir ülke benimsediğini söylemek mümkün gözüküyor. Müşteri memnuniyetine bakıldığında çoğunluğun ilgi ve alakadan memnun olduğu ve bankanın misyonunu doğru bulduğunu görüyoruz.
Vakıf Katılım Bankası İnsan Kaynakları Politikası
Katılım bankacılığında yeni olmasına karşın oldukça profesyonel hareket eden Vakıf Katılım, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olup ilerleyen zamana karşın Vakıf kültürünü yaşatarak faaliyetlerine devam etmektedir. Faizsiz bankacılık ilkelerini benimseyen Vakıf KatılımaynızamandaVakıfkültürününyaşatarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığı çalışmalar ile yalnızca müşterileri veya ortakları için değil, toplum, çevre ve insanlık adına da yarar sağlayacak adımlar attığı görülüyor.
Bankanın misyonu, vakıf geleneğinin devamlılığını sağlayarak katılım bankacılığının ilerleyen teknolojiye ve zamana uyum içerisinde gelişmesi ve büyümesidir. Vizyonu ise; müşteri kitlesini genişleterek katılım bankacılığında referans kurum haline gelmektir. Her açıdan katılım bankacılığına uygun bir şekilde hizmetleri ve faaliyetlerini gerçekleştiren banka, katılım bankacılığına yönelen ve burada yatırım yaparak birikimlerini değerlendirmek isteyen kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer almaktadır.